ua en ru

США закликають інші країни утриматися від угод з РФ

США закликають інші країни утриматися від угод з РФ Джерело фото:huffingtonpost.com
США закликають інші країни утриматися від угод з Росією.

США закликають інші країни утриматися від угод з Росією. Про це на брифінгу у Вашингтоні заявила представник Держдепартаменту США Джен Псакі, передає Deutsche Welle.

Відповідну заяву вона зробила у зв'язку з візитом російської офіційної делегації в Індії та підписанням там низки контрактів. При цьому Псакі зазначила, що не закликає до введення нових санкцій відносно Москви.

Вона також підкреслила, що, незважаючи на співпрацю Делі з РФ, запланований візит Президента США до Індії залишиться без змін, оскільки ця країна є важливим партнером для Вашингтона.

Візит російської делегації до Індії на чолі з президентом Володимиром Путіним відбувся 10-11 грудня. За підсумками зустрічей були підписані 25 спільних документів. Зокрема, Росія побудує для Індії атомні енергоблоки, а також сторони мають намір співпрацювати у сфері видобутку природного урану. "Роснєфть" уклала договір на поставку 10 млн тонн нафти в рік в Індії протягом десяти років. Крім того, індійські фахівці будуть брати участь в російських проектах з освоєння арктичного шельфу.