ua en ru

США закликали Україну не представляти свою резолюцію по миротворцях на Донбасі, - Волкер

США закликали Україну не представляти свою резолюцію по миротворцях на Донбасі, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

США пропонують Україні вести дискусію в рамках російської резолюції

Сполучені Штати Америки запропонували Україні не представляти свою резолюцію щодо розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі. Про це на брифінгу у Вашингтоні заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер, відповідаючи на питання російських ЗМІ.

"Коли Росія представила свою ідею у вересні, Україна була готова вийти зі своєю власною пропозицією. Але оскільки ситуація розвивається... Ми обговорили це і з Україною, і сказали: "давайте не висувати конкуруючу резолюцію, давайте спробуємо почати дискусію про засади: що повинна робити ефективна миротворча місія". І подивитися, чи можемо ми вийти на домовленість", - заявив Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер заявляв, що у США та Росії поки немає спільної позиції з миротворцям на Донбасі. Він також підкреслив, що США наполягають на більш широкому мандаті для миротворців, ніж розміщення уздовж лінії зіткнення для охорони спостерігачів місії ОБСЄ.