ua en ru

США закликали покласти край пануванню олігархів в Україні

США закликали покласти край пануванню олігархів в Україні Фото: прапор США

А також викорінити корупцію

Сполучені Штати Америки закликали владу України викорінити корупцію та покласти край пануванню олігархів у політиці та економіці країни. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США щодо 2-ї річниці Революції гідності, передає DW.

"Сьогодні ми приєднуємося до народу України у вшануванні пам'яті Революції гідності та тих, хто віддав своє життя, щоб побудувати більш справедливу, демократичну та європейську Україну", - наголошено в заяві.

Державний департамент відзначає, що українські реформатори вже встигли багато зробити, проте попереду ще чимало роботи.

"Сполучені Штати закликають лідерів України вшанувати пам'ять Майдану, працюючи разом, прискорюючи реформи та поважаючи волю українського народу, який прагне прогресу", - йдеться в повідомленні.

Зовнішньополітичне відомство США також закликало українських високопосадовців дотримуватися умов програм співробітництва з Міжнародним валютним фондом, викорінити корупцію та покласти край пануванню олігархів у політиці та економіці країни.

"Український народ вимагає змін, він заслуговує на них, і США надалі підтримуватимуть його європейський вибір", - резюмували в Держдепі.

Нагадаємо, 20 лютого по всій Україні офіційно відзначають День Героїв Небесної сотні, приурочений річниці розстрілу Майдану 18-20 лютого 2014 року.