ua en ru

США закликали Каддафі визнати поразку і здатися

Адміністрація США, після оголошення про взяття резиденції Муаммара Каддафі в Тріполі, випустила заяву, в якій закликає лідера Джамахірії визнати поразку і припинити будь-який опір бойовикам повстанців.

Леон Панетта - міністр оборони США - 23 серпня 2011 р. заявив, що супротивники Каддафі вже домоглися значних успіхів, також він висловив надію на швидке завершення операції НАТО в Лівії. Виступаючи перед офіцерами в Училищі додаткової підготовки ВМС в м.Монтерей шт.Калифорнія, він підкреслив роль НАТО в операції проти режиму Каддафі, назвавши її ключовою.

Разом з тим, в заяві державного департаменту США, поширеній 23 серпня, говориться, що полковник Каддафі повинен визнати падіння режиму, який тримався 42 роки. У ньому також йдеться про швидке надання в розпорядження Перехідної національної ради суми від 1 до 1,5 млрд дол., яка до недавнього часу перебувала в США на рахунках лівійського уряду.

Починаючи з 21 серпня йдуть бої за столиці Лівії м.Тріполі, на даний момент відомо, що повстанці захопили резиденцію Каддафі, проте точної інформації про його долю не має жодна сторона конфлікту.