ua en ru

Американці віднесли Україну в одну групу з Францією і Німеччиною щодо з безпеки подорожування

Американці віднесли Україну в одну групу з Францією і Німеччиною щодо з безпеки подорожування Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

Також громадянам США радять уникати поїздок в Росію

Держдепартамент США порадив своїм громадянам дотримуватися обережності під час поїздок в Україну, а також "уникати поїздок" до Росії через "серйозні ризики" для безпеки. Про це йдеться в нових рекомендаціях щодо безпеки подорожей для американців, повідомляє DW.

Зазначається, що всі держави в списку були розділені на чотири категорії.

У першій групі знаходяться держави, в яких достатньо дотримуватись стандартних запобіжних заходів. Серед них - Австрія, Канада, Швейцарія, скандинавські країни, всі східноєвропейські країни Євросоюзу і багато колишні республіки СРСР.

У другу групу, де необхідна підвищена обережність, потрапили Німеччина, Великобританія, Франція і Україна. Також в цій групі знаходяться Бразилія, Індія, Китай, Саудівська Аравія.

Подорожі у держави третьої групи, куди потрапила Росія, Венесуела, Куба, Нігерія, Судан, Пакистан, Туреччина влада США рекомендує переглянути. Зазначається, що РФ опинилася в цій категорії, оскільки в країні зберігається небезпека тероризму, а американські громадяни "часто" піддаються різним утискам.

У четверту групу через можливу загрозу життю, американські влади віднесли Афганістан, Ірак, Іран, Лівія, Північна Корея, Сирія, Сомалі й низка інших держав.

Нагадаємо, в 2018 році США не будуть фінансувати культурні та освітні обміни з Росією, Демократичною Республікою Конго, Екваторіальною Гвінеєю, Іраном, Південним Суданом, Суданом і Венесуелою.