ua en ru

У США приведуть у бойову готовність бомбардувальники B-52 вперше з 1991

У США приведуть у бойову готовність бомбардувальники B-52 вперше з 1991 Фото: Девід Голдфейн (flickr.com-chiefngb)

У Пентагоні заявили, що даний крок пов'язаний не з якоюсь конкретною подією, а з "глобальною ситуацією"

Військово-повітряні сили Сполучених Штатів Америки збираються привести в бойову готовність стратегічні бомбардувальники B-52 вперше з 1991 року. Про це заявили представники Пентагону, зокрема, генерал ВПС Девід Голдфейн, передає Defenseone.com.

"Ми більше не живемо в біполярному світі, де є тільки ми і Радянський Союз. На арені інші гравці з ядерною зброєю. Ще ніколи не було настільки важливо правильно виконувати нашу місію", - заявив Голдфейн.

Генерал також зазначив, що даний крок пов'язаний не з якоюсь конкретною подією, а з "глобальною ситуацією", в якій знаходиться країна і до якої "необхідно бути готовою".

Відзначається, що бойова готовність для бомбардувальників означає, що їх можна використовувати протягом 24 годин з моменту отримання наказу.

Нагадаємо, раніше директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео заявив, що Північна Корея близька до того, що б протягом декількох місяців досягти можливості нанесення ядерного удару по США. "Зараз вони досить близькі за своїми можливостями, що з точки зору політики США означає, що ми повинні поводити себе так, ніби знаходимося на порозі досягнення цієї їхні цілі", - заявив Помпео.