ua en ru

США приймуть рішення про збільшення контингенту в Європі в найближчі місяці

США приймуть рішення про збільшення контингенту в Європі в найближчі місяці Фото: американські військові

Американські військові вдосконалюють свою підготовку для того, щоб, в разі необхідності, протистояти загрозам, що походять від Росії

Представники Пентагону наполягають на посиленні сил США в Європі на ротаційній основі для нарощування американської присутності в регіоні та активізації навчань з протидії потенційним загрозам з боку російських військ. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на заяви високопоставлених американських військових.

Зазначається, що відповідні пропозиції були викладені на національному військовому форумі, який пройшов в Каліфорнії в минулі вихідні.

Верховний головнокомандуючий силами НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав заявив, що рішення щодо пропозиції про відправку додаткових сил в Європу буде прийнято "у найближчі кілька місяців".

Начальник штабу армії США Марк Міллі у свою чергу заявив, що американські військові вдосконалюють свою підготовку для того, щоб, в разі необхідності, протистояти загрозам, що походить від Москви, в тому числі гібридним війнам, що включає в себе пропаганду і нетрадиційні тактики. Він також висловився на користь відправки додаткових військ у Європу для розгортання на тимчасовій основі.

Міллі уточнив, що такі кроки мають вирішальне значення для запобігання нових конфліктів у Європі.

"Агресія, залишена без відповіді, швидше за все, призведе до ще більшої агресії", - сказав він.

Як зазначає видання, пропозицію для посилення американського контингенту в Європі повинні бути офіційно розроблено Пентагоном, а потім схвалені адміністрацією Президента США Барака Обами і Конгресом.

Військові будуть наполягати на включенні питання про фінансування в проект бюджету, який направлять до Вашингтона на початку наступного року.

Нагадаємо, США модернізують своє озброєння для стримування агресії Росії.