ua en ru

США пригрозили Сирії новими ударами у разі застосування хімзброї

США пригрозили Сирії новими ударами у разі застосування хімзброї Фото: Ніккі Гейлі (unmultimedia.org)

Якщо Сирія знову застосує газ, США будуть переведені у повну бойову готовність

Сполучені Штати Америки пригрозили владі Сирії новими ударами, якщо режим Башара Асата та його союзники знову застосують хімічну зброю. Про це заявила на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН по ситуації на Близькому Сході постійний представник США при Організації Ніккі Гейлі, передає прес-служба Держдепартаменту в Twitter.

"Учорашні військові дії стали нашим чітко зрозумілим меседжем. США не дозволять режиму Асада продовжувати застосування хімічної зброї", - заявила американський дипломат.

При цьому вона озвучила ультиматум сирійському режиму, пригрозивши новою силовою реакцією у відповідь на використання будь-яких хімічних реагентів.

"Якщо Сирія знову застосує газ, США будуть переведені у повну бойову готовність", - наголосила представник Сполучених Штатів.

Крім того, Гейлі пояснила, що США, Франція і Великобританія вдалися до застосування військової сили проти режиму Асада в Сирії після того, як усі дипломатичні інструменти припинити його хімічні атаки були вичерпані.

"Сирійський режим змусив нас вжити заходів", - заявила вона.

Також представник США назвала "брехливою" позицію Росії, яка захищає сирійський режим і заперечує очевидні факти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція готова повторно застосувати крилаті ракети у випадку повторного використання Сирією хімічної зброї.