ua en ru

США пропонують Україні проект зі збільшення обсягів видобутку природного газу з її діючих родовищ

Координатор Держдепартаменту США з питань міжнародної енергетики Карлос Паскуаль під час сьогоднішньої зустрічі передав міністру енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану пропозиції щодо започаткування проекту, спрямованого на збільшення обсягів видобутку природного газу з діючих родовищ на території України.

Координатор Держдепартаменту США з питань міжнародної енергетики Карлос Паскуаль під час сьогоднішньої зустрічі передав міністру енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану пропозиції щодо започаткування проекту, спрямованого на збільшення обсягів видобутку природного газу з діючих родовищ на території України. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.

Повідомляється, що під час зустрічі сторони також обговорили питання, що стосуються посилення енергетичної безпеки України. Зокрема, Карлос Паскуаль відмітив позитивні тенденції та рух української сторони в напрямку збільшення диверсифікації джерел постачання природного газу та забезпечення його поставок з європейської території.

"Також було порушено питання перспектив задіяння всіх можливих потужностей реверсних поставок газу в Україну зі Словаччини. Наразі українська сторона працює над залученням більшої кількості постачальників, котрі здійснюватимуть поставки природного газу на територію України з Європи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 квітня 2014 р. словацький газовий оператор компанія Eustream та ПАТ "Укртрансгаз" у Братиславі підписали меморандум про реверс газу зі Словаччини в Україну. Очікується, що реверсні поставки газу зі Словаччини можуть розпочатися з 1 вересня. Перший варіант ("малий реверс") передбачає організацію фізичних реверсних поставок на рівні 22 млн куб. м на добу.