ua en ru

США позитивно оцінюють реформи українського уряду, - Семерак

Віце-президент США Джозеф Байден високо оцінив роботу українського уряду, урядової команди і зміни, які відбуваються в Україні. Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Остап Семерак, коментуючи результати першої інвестиційної конференції Україна-США, яка відбулася у Вашингтоні.

"Це є перші позитивні сигнали, і я сподіваюся, що цей позитив почує і відчує все українське суспільство", - підкреслив він.

За словами народного депутата, позитивне ставлення Америки до змін, які відбуваються в Україні, підтверджуються тими рішеннями, які приймає американське уряд, Міжнародний валютний фонд та інші кредитори.

"Це підтверджують спільні заяви, які робляться з боку українського уряду та уряду США, і також мені імпонує в цих словах підтримка не тільки курсу реформ, але і внутрішньополітичного діалогу, який існує в Україні", - сказав Семерак.

"Віце-президент США підкреслив, що і прем'єр-міністр, і Президент України створили систему ефективного управління і якісного взаємодії, і мені здається, що такою заявою віце-президент США, як один з лідерів світової еліти, висловив підтримку діяльності парламентської коаліції та консолідації українських реформаторських сил, які сьогодні здійснюють управління в Україні", - резюмував представник "Народного фронту".

Як відомо, під час виступу на бізнес-форумі Віце-президент США Джозеф Байден підкреслив, що його стосунки з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком вже давно перетворилися в дружбу.

"Я і прем'єр-міністр стали друзями, і я про це кажу серйозно... Коли він (Яценюк - ред.) почав працювати на своїй посаді, він знав, що буде дуже важко попереду, але діяв дуже добре, сформував чудове партнерську співпрацю з Президентом і продовжить рухатися в цьому напрямку", - сказав Байден.