ua en ru

США вимагають від Радбезу ООН термінової місії в Крим для деескалації

США вимагають від Радбезу ООН термінової місії в Крим для деескалації

США вимагають від Ради безпеки ООН терміново надіслати місію в Крим для деескалації ситуації в регіоні. Про це заявила на засіданні Радбезу ООН постійний представник США при ООН Саманта Пауер, передає її прес-служба.

Вона назвала ситуацію в Україні - критичним моментом для майбутнього країни і українського народу. "Ми серйозно занепокоєні повідомленнями про розгортання російських військових сил в Криму. Сполучені Штати закликають Росію відкликати військові сили з регіону і дозволити українському народу продовжити формування свого уряду, дати будувати власну долю вільно, без залякування або страху. Ми закликаємо всі держави поважати суверенітет України", - заявила вона.

За словами Пауер, новий уряд України отримав підтримку від усіх основних партій в країні. "У той же час ми визнаємо, що цей нещодавно сформований уряд потребуватиме міжнародної допомоги, щоб виправити економічні прорахунки і політичні несправедливості минулої адміністрації. Стабільність України та її економічна безпека залежить від здорових відносин з усіма своїми сусідами, в тому числі Росією і Європейським Союзом", - зазначила Пауер.

При цьому новий уряд України, за словами представника США в ООН, має охоплювати інтереси усіх меншин, що проживають в Україні, щоб врегулювати ситуацію. "Сполучені Штати будуть засуджувати будь-які спроби підірвати суверенітет України або її територіальну цілісність. Ми очікуємо, що всі держави будуть це поважати. Краще всього для народу Криму буде спокійно жити у встановленій політичній системі. Сполучені Штати вимагають термінової відправки міжнародної посередницької місії в Крим, щоб почати деескалацію ситуації і полегшити продуктивний і мирний політичний діалог між усіма українськими сторонами", - заявила Пауер.