ua en ru

США поставлять у Європу бронетранспортери для підготовки до "зіткнення"

США поставлять у Європу бронетранспортери для підготовки до "зіткнення" Фото: бронетранспортер "Страйкер" (flickr.com-soldiersmediacenter)

Постачання заплановані на 2020 рік

США відправлять в Європу новий бронетранспортер "Страйкер" для забезпечення мобільності бригад американської армії в регіоні. Про це повідомляє Warrior Maven.

Згідно з інформацією видання, машина може оснащуватися системами виявлення і ведення вогню. На "Страйкер" можуть бути встановлені протиповітряні ракети, що дозволяють знищувати вертольоти і літаки.

"Ми шукаємо термінове рішення для зіткнення найближчим часом", - заявив виданню директор програми з аналізу і оцінювання в армії США генерал-майор Джон Феррарі.

Зазначимо, що постачання заплановані на 2020 рік. "Страйкери" можуть увійти до складу системи протиповітряної оборони засобами ближнього дії.

Випуск перших бронетранспортерів запланований на 2019 рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Військово-морські сили США збільшать свою присутність в Атлантичному океані, а також мають намір відновлювати структури військового командування у відповідь на зростаючу військову активність Росії.