ua en ru

США після 40-річної перерви почали експорт нафти надлегкої

Американська компанія Enterprise Product Partners продала партію надлегкої нафти азіатському трейдеру, здійснивши першу операцію з експорту американської нафти після ослаблення діяло 40 років ембарго.

Американська компанія Enterprise Product Partners продала партію надлегкої нафти азіатському трейдеру, здійснивши першу операцію з експорту американської нафти після ослаблення діяло 40 років ембарго, повідомляє Reuters.

Японська Mitsui & Co. Ltd. придбала 400 тис. бар. сировини з поставкою в кінці липня або початку серпня, повідомили два трейдера в Сінгапурі, не вказавши ціну.

Трейдери прагнуть продавати конденсат в Азію, де в III кварталі 2014 р. очікується запуск заводів, що переробляють конденсат на нафту та інші нафтопродукти. За даними Facts Global Energy, такі заводи в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні здатні переробляти до 900 тис. бар. конденсату на добу.

Наприкінці червня уряд США дозволив кільком компаніям експортувати легку газоподібну нафту, також відому як конденсат. США щодня виробляють до мільйона барелів конденсату, який може відправлятися на експорт після незначної переробки - стабілізації. Це вдвічі більше експорту з Катару - найбільшого в даний час виробника конденсату в світі.

В залежності від виду конденсату, він може використовуватися як у якості сировини на нафтохімічних підприємствах Китаю і Японії, а також для розбавлення важкої нафти, що видобувається в Латинській Америці.