ua en ru

США допоможуть Саудівській Аравії з економічними реформами

США допоможуть Саудівській Аравії з економічними реформами Фото: США допоможуть у проведенні реформ Саудівській Аравії

Основна мета саудівських реформ - покінчити із залежністю королівства від нафтових доходів

Влада США висловила прагнення стати ключовим партнером Саудівської Аравії з проведення економічних реформ. Про це йшлося на зустрічі принца Мухаммед бен Сальмана з представниками Національної економічної ради при президенті Бараку Обамі, передає Reuters.

У зустрічі, зокрема, взяли участь міністр фінансів США Джек Лью, міністр енергетики Ернест Моніс і міністр торгівлі Пенні Пріцкер.

Повідомляється, що Мухаммед бен Сальман обговорив з ними плани з диверсифікації економіки Саудівської Аравії до 2030 року.


"Влада США вітали прихильність Саудівської Аравії економічних реформ і підкреслили прагнення США стати ключовим партнером, надають допомогу Саудівській Аравії в її реалізації амбітної програми економічних реформ", - йдеться в заяві Білого дому.

Програма реформ "Бачення 2030 року", раніше схвалена урядом Саудівської Аравії включає в себе Національний план трансформації. Він полягає в тому, щоб покінчити з залежністю королівства від нафтових доходів, для чого планується провести приватизацію, скоротити субсидії та активізувати інвестиції в несировинні проекти.

Нагадаємо, у засекреченій частини доповіді про розслідування терактів, що сталися у США 11 вересня 2001 року, немає прямих вказівок на те, що уряд Саудівської Аравії несе відповідальність за трагедію, оскільки нібито покривав "Аль-Каїду".