ua en ru

У США підтвердили політ винищувачів ВПС країни над Північною Кореєю

У США підтвердили політ винищувачів ВПС країни над Північною Кореєю Фото: літак американських ВПС F-16 (U. S. Department of Defense)

Місія двосторонньої постійної присутності бомбардувальників була спланована заздалегідь

Військово-повітряні сили США, розташовані в Гуамі, у супроводі винищувачів з Південної Кореї і Японії, вчинили навчання в районі Корейського півострова в четвер, 2 листопада. Про це повідомили у ВПС США, передає Reuters.

"Місія двосторонньої постійної присутності бомбардувальників (CBP) була спланована заздалегідь... і не була відповіддю на яку-небудь поточну подію", - йдеться в заяві ВПС США.

Нагадаємо, в Північній Кореї (КНДР) заявили, що бомбардувальники США пролетіли над територією Південної Кореї, щоб "погрожувати і шантажувати" режим. У КНДР також заявили, що США відправили бомбардувальники B-1B з авіабази Андерсон на острові Гуам і, як стверджує північнокорейська влада, провели навчання з ядерного удару.

Зазначимо, раніше у Південній Кореї повідомили, що Північна Корея може найближчим часом провести випробування балістичної ракети. Розвідка Південної Кореї вважає, що КНДР може провести новий ракетний запуск, адже на її дослідних потужностях останнім часом була помічена жвава діяльність.