ua en ru

США підозрюють хакерів КНДР у крадіжці 81 млн доларів, - WSJ

США підозрюють хакерів КНДР у крадіжці 81 млн доларів, - WSJ Фото: Штати КНДР підозрюють у крадіжці 81 млн доларів

Гроші вкрали з рахунку ЦП Бангладеш у Федеральному резервному банку Нью-Йорка

Сполучені Штати планують звинуватити Північну Корею у причетності до хакерської атаки, в результаті якої був вкрадений 81 млн доларів. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

"Гроші вкрали з рахунку ЦП Бангладеш у Федеральному резервному банку Нью-Йорка (ФРБ) у лютому 2016 року. Звинувачення ймовірно подадуть щодо підозрюваних китайських посередників, які допомогли Північній Кореї у крадіжці коштів. Влада США розглядає введення санкцій проти цих людей", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерела, американська влада не зможе пред'явити звинувачення безпосередньо північнокорейським чиновникам, однак КНДР може бути фігурантом цієї справи. Представники північнокорейської місії в ООН та посольства Китаю у Вашингтоні інформацію не коментують.

Крадіжка грошей з рахунку ЦП Бангладеш сталася в лютому 2016 року. Співробітники банку не змогли вчасно помітити інцидент, оскільки у них зламався принтер для друку повідомлень SWIFT. Хакери перевели гроші на Філіппіни та Шрі-Ланку. У листопаді вдалося повернути15 із 81 млн доларів. Ці гроші передала влада Філіппін, виявивши їх у власника казино Eastern Hawaii Leisure Co. Кіма Вонга.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери з Росії здійснюють кібератаки на сервери в США. Вони зламують сервери "ліберальних груп" для отримання компромату і вимагання грошей.