ua en ru

У США планують виконувати Паризьку угоду без Трампа

У США планують виконувати Паризьку угоду без Трампа Фото: громадяни США самі будуть дотримуватися Паризького угоди

На сьогодні США тільки на половину скоротили обсяг парникових газів

Ряд штатів, міст і корпорацій в Америці добровільно візьмуть на себе значну частину тягаря з реалізації глобального кліматичного пакту. Про це повідомляє ВВС.

Провідні члени Конференції мерів США, яка об'єднує градоначальників 1408 населених пунктів Америки з населенням понад 30 тис. людей, заявили в п'ятницю, що вони не підтримують рішення Трампа вийти з Паризького договору та продовжать боротися із скороченням парникового викиду.

Так, наприклад, губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, - демократ, як і більшість його однодумців, - оголосив план асигнування 1,5 млрд доларів на інвестиції в галузі поновлюваних енергоносіїв.

Також він планує витратити 190 млн доларів на установку сонячних панелей на дахах державних шкіл та інших установ. Відзначається, що губернатор взяв курс на поновлювані енергоносії після катастрофічного урагану Сенді, що обрушився на північний схід сша в 2012 році.

"В той час, як федеральний уряд знімає з себе відповідальність за борбу з змінами клімату і завдає цим шкоди нашій навколишньому середовищу та економіці, Нью-Йорк грає в країні керівну роль у боротьбі за чисту енергію майбутнього", - йдеться в заяві Куомо.

Підписуючи пакт в грудні 2015 року, США зобов'язалися до 2025 року скоротити обсяг парникових газів, що викидаються в атмосферу, на 26% порівняно з рівнем 2005 року. На даний момент Америка виконала цю задачу наполовину.

Нагадаємо, в Білому домі кліматичну угоду назвали "шкідливою" для американської економіки.