ua en ru

США планують встановити історично низький межа прийому біженців на 2018 рік

США планують встановити історично низький межа прийому біженців на 2018 рік Фото: Дональд Трамп (YouTube screenshot)

Адміністрація президента запропонувала прийняти в 2018 році максимум 45 тисяч біженців

Адміністрація президента США Дональда Трампа в середу, 27 вересня, запропонувала прийняти в 2018 році максимум 45 тис. біженців, що є найнижчим показником протягом десятиліть. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що уряд планує прийняти максимум 19 тис. біженців з Африки, 5 тис. - Східної Азії, 2 тис. - з Європи та Центральної Азії, 1,5 тис. - з Латинської Америки і Карибського басейну і 17,5 тис. - з країн Близького Сходу і Південної Азії.

Також у доповіді говориться про скорочення фінансування програми переселення біженців на 25%.

Нагадаємо, раніше Трамп запропонував зменшити удвічі видачу грін-карт" (документ про проживання в США з правом працевлаштування).

У середу, 2 серпня 2017 року, Трамп виступив за введення нової системи надання права на проживання в США в рамках програми розіграшу "грін-карт". Проект, складений президентом і двома сенаторами, пропонує віддати перевагу висококваліфікованим іммігрантам, які говорять по-англійськи.

Згідно з інформацією видання, також передбачається скоротити вдвічі кількість іммігрантів, які країна може взяти на законних підставах, встановлено верхню межу для прийому біженців - 50 тис. на рік.