ua en ru

США планують розмістити F-35 на Близькому Сході для боротьби з ІДІЛ

США планують розмістити F-35 на Близькому Сході для боротьби з ІДІЛ Фото: американський винищувач F-35A

Поставку F-35 у Європу й Азіатсько-Тихоокеанський регіон може бути здійснено вже цієї весни

Військово-повітряні сили США "в недалекому майбутньому" планують розмістити на Близькому Сході винищувачі F-35A для боротьби з терористичною організацією "Ісламська держава". Про це з посиланням на главу бойового авіаційного командування Герберта Карлайла передає Defense News.

Він уточнив, що розміщення планується через кілька років. При цьому невелику поставку F-35 у Європу й Азіатсько-Тихоокеанський регіон може бути здійснено вже цієї весни, додав військовий.

За словами Карлайла, F-35 значно допомогли б силам ВПС США у Сирії та Іраку при нанесенні авіаударів по терористах. Зокрема винищувачі F-35 могли б виявитися корисними для зменшення ризиків зіткнень із російськими літаками в регіоні.

"Якщо ви подивитеся на частини Сирії, всередині цієї зони існує досить щільна протиповітряна загроза. Ми намагаємося вирішувати спірні питання", - сказав Карлайл, зазначивши, що російські та сирійські військові розмістили в регіоні зенітні комплекси.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп може спробувати укласти угоду з Росією щодо боротьби з ІДІЛ і економічних питань, якщо у нього з'явиться така можливість.