ua en ru

США планують переглянути угоду про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою

США планують переглянути угоду про вільну торгівлю з Канадою і Мексикою Фото: США планують переглянути угоду про торгівлю з Канадою і Мексикою

Переговори з Канадою і Мексикою почнуться не раніше 16 серпня 2017 року

У четвер, 18 травня, торговельний представник США Роберт Лайтхайзер повідомив Конгрес США про те, що адміністрація президента Дональда Трампа планує переглянути угоду про вільну торгівлю з Канадою та Мексикою (NAFTA), передає DW.

"Договір NAFTA був узгоджений 25 років тому, за цей час наші економіка і бізнес помітно змінилися, а NAFTA - ні. Багато положень застаріли і не відповідають сучасним стандартам", - йдеться в листі Лайтхайзера.

Переговори з Канадою і Мексикою почнуться не раніше 16 серпня 2017 року. США планують досягти "своєчасних і відчутних результатів для американських споживачів, підприємців, фермерів і робітників".

Відомо, що під час передвиборчої кампанії Трамп обіцяв розірвати договір NAFTA, стверджуючи, що "це найгірша торгова угода, коли-небудь укладена США".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп прийняв рішення не підписувати указ про вихід США з NAFTA.