ua en ru

США не планують залишатися в Сирії після перемоги над ІД, - Держдеп

США не планують залишатися в Сирії після перемоги над ІД, - Держдеп Фото: військовий літак США на авіаносці поблизу Сирії (wikimedia.org)

Вашингтон хоче, аби «Сирія управлялася сирійцями, а не США» або будь-якими «іншими силами»

Сполучені Штати Америки не планують залишатися в Сирії після того, як терористичне угрупування «Ісламська держава» буде розгромлена. Про це повідомила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Науерт у ході брифінгу.

Місією коаліції в Сирії, очолюваної Сполученими Штатами, вона назвала «перемогу над ІД».

«Будь то в Іраку або в Сирії, наша мета - здобути перемогу над «Ісламською державою» і не робити там (у цих країнах) нічого більше», - зазначила вона.

При цьому Науерт додала, що Вашингтон хоче, аби «Сирія управлялася сирійцями, а не США» або будь-якими «іншими силами».

«У наші плани це (залишатися в Сирії після розгрому ІД, - ред.) не входить», - запевнила представник Держдепу, підкресливши ще раз, що США «зосереджуються» на перемогу над «Ісламською державою».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ліванська армія здійснила атаку на бойовиків ІД біля північного кордону з Сирією. Позиції терористів були атаковані недалеко від міста Рас Баальбек на півночі країни. Участь в атаці, зокрема, брали артилерія і гелікоптери. Крім того, спільну операцію з сирійськими урядовими військами 19 серпня розпочали бійці ліванського руху «Хезболла».