ua en ru

США планують нарощувати малопотужні ядерні озброєння для стримування Росії

США планують нарощувати малопотужні ядерні озброєння для стримування Росії Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

У ЗМІ опубліковано попередній проект нової ядерної доктрини Сполучених Штатів

Згідно з підготовленим Міноборони США проектом "Огляд ядерної політики", Сполучені Штати планують нарощувати ядерну зброю, в тому числі малої потужності. Про це свідчить документ, опублікований The Huffington Post.

У проекті нової ядерної доктрини США, зокрема, пропонується модернізувати атомні підводні ракетоносці, стратегічну авіацію і міжконтинентальні балістичні ракети, а також деякі малопотужні ракети на підводних човнах.

Також документ закликає до розробки нового виду малопотужних ядерних озброєнь - боєголовок з низькою вибуховою силою, оскільки вплив нинішніх ядерних снарядів дуже руйнівний, щоб їх застосовувати.

Причому в проекті документа сказано, що Росія погрожує застосуванням більш дрібних ядерних озброєнь і США маають відповідати і стримувати її тим же.

Крім Росії, серед зовнішніх загроз називаються Китай, КНДР і Іран.

Представник прес-служби Пентагону відмовився коментувати опублікований проект, заявивши, що відомство "не має наміру обговорювати попередні проекти документа".

Нова ядерна доктрина, як очікується, буде опублікована наприкінці січня 2018 року.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що США планують послабити існуючі обмеження на використання ядерної зброї і створити нову ядерну боєголовку з зарядом малої потужності для ракет Trident, у тому числі і для стримування Росії.