ua en ru

США планують направити авіаносець до берегів Південної Кореї

США планують направити авіаносець до берегів Південної Кореї Фото: США планують направити авіаносець до берегів Південної Кореї

Авіаносець до берегів корейського півострова може бути спрямований раніше березня

Влада США розглядає можливість направити до берегів корейського півострова авіаносець "Рональд Рейган". Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap з посиланням на власні джерела.

Крім авіаносця, який зараз базується в Японії, США можуть відправити до берегів Південної Кореї атомний підводний човен і багатоцільовий винищувач F-22 Raptor.

Агентство відзначає, що розгортання авіаносця може стати частиною військової співпраці США і Південної Кореї, яке посилилося після заяви керівництва Північної Кореї про успішне випробування водневої бомби.

Younhap зазначає, що на березень заплановано спільні військово-морські навчання США і Південної Кореї, які пройдуть в рамках щорічних великомасштабних навчань "Молодий орел". Однак авіаносець до берегів корейського півострова може бути спрямований раніше березня.

У той же час представник збройних сил США в Кореї в бесіді з Reuters заявив, що у нього немає інформації про відправку авіаносця до берегів Південної Кореї.

Нагадаємо, Південна Корея підвищила боєготовність до самого високого рівня.