ua en ru

У США очікують судового рішення у справі Лазаренка наприкінці I кварталу 2018 року, - Єнін

У США очікують судового рішення у справі Лазаренка наприкінці I кварталу 2018 року, - Єнін Фото: Євген Єнін (gp.gov.ua)

Єнін додав, що суд триває вже 8 років

У США очікують судового рішення у справі екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка наприкінці першого кварталу 2018 року. Про це заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю виданню Іnsider.

"По Лазаренку є динаміка. На минулому тижні йому було пред’явлено оновлену підозру представниками компетентних органів США. Рік тому ми прогнозували, що рішення суду буде до кінця цього року. Нещодавно ми спілкувалися із американськими колегами і вони говорять про ймовірний термін винесення судового рішення десь наприкінці першого кварталу 2018 року", - заявив Єнін.

Єнін додав, що суд триває вже 8 років. За словами Єніна, наразі Україна має велику доказова база, що складається з фінансових транзакцій з моменту як гроші були вкрадені і до моменту їх фінальної зупинки в тій чи іншій країні.

"Ідеальним було би укладення мирової угоди, проте через неприйнятні пропозиції ми очікуємо на рішення суду. Після цього у п’яти юрисдикціях: Швейцарія, Ліхтенштейн, Литва, Гернсі, Антигуа і Барбуда, відбудеться виконання цього рішення. Мова йде про близько 280 мільйонів доларів", - заявив Єнін, додавши, що гроші будуть передані до США, після чого буде укладено міжурядову угоду і вся сума або її більша частина потрапить в Україну.

Єнін зазначив, що вказані кошти будуть спрямовані на боротьбу з корупцією, посилення громадського сектору, незалежності судів, проекти в сфері екології тощо.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що США в цьому році можуть передати Україні більшу частину конфіскованих коштів Лазаренка.