ua en ru

США скасували виділення Пакистану 300 млн доларів військової допомоги

США скасували виділення Пакистану 300 млн доларів військової допомоги Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

У Пентагоні звинуватила Пакистан в недостатній залученості до боротьби з тероризмом

Сполучені Штати не мають наміру виділяти Пакистану військову допомогу, оскільки він продемонстрував недостатню залученість у боротьбу проти терористичних угруповань. Про це заявив представник Міноборони США 1 вересня, передає DW.

У Міноборони США повідомили, що тепер 300 мільйонів доларів, які призначалися в рамках програми з підтримки Пакистану в боротьбі з тероризмом Ісламабаду, будуть спрямовані на інші цілі.

Як відзначає видання, наприкінці серпня 2017 року президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати платять мільярди доларів Ісламабаду, який "в той же час приймає терористів".

У січні 2018 року Трамп повторно звинуватив Пакистан в "укритті терористів", зазначивши, що за останні 15 років Вашингтон надав Ісламабаду загалом понад 33 мільярдів доларів, а у відповідь пакистанська влада "не надала нічого, крім брехні та дезінформації".

Нагадаємо, в Пакистані 29 серпня тисячі людей вийшли на вулиці на знак протесту проти проведення в Нідерландах конкурсу карикатур на пророка Мохаммеда.