ua en ru

США відклали запровадження мит на сталь і алюміній для ЄС і Канади до 1 червня, - Reuters

США відклали запровадження мит на сталь і алюміній для ЄС і Канади до 1 червня, - Reuters Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Дональд Трамп ухвалив рішення за кілька годин до завершення терміну, відповідно до якого мита мали набути чинності 1 травня

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп відклав запровадження ввізних мит на сталь і алюміній для Євросоюзу, Канади та ще низки країн до 1 червня. Про це повідомило джерело в Білому домі, передає Reuters.

Як зазначає агентство, рішення ухвалене за кілька годин до завершення терміну, відповідно до якого мита мали набути чинності о 12:01 (07:01 за Києвом) у вівторок, 1 травня.

"Адміністрація досягла принципових домовленостей з Аргентиною, Австралією і Бразилією, подробиці яких будуть завершені протягом наступних 30 днів. Адміністрація також продовжить переговори з Канадою, Мексикою та Європейським союзом протягом 30 днів", - повідомило джерело.

Співрозмовник у адміністрації Трампа розповів, що мита у розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній, що вже діють щодо Китаю, Росії та Японії, не набудуть чинності для ЄС 1 травня, як заявлялося раніше.

Зазначимо, 1 березня Сполучені Штати оголосили про запровадження мит на ввезення сталі й алюмінію.

Нагадаємо, Євросоюз слідом за Китаєм подав скаргу до Світової організації торгівлі (СОТ) з вимогою звільнення від мит США на сталь і алюміній.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон під час своїх останніх візитів до президента США Дональда Трампа також провели переговори про запровадження довгострокового виключного порядку для ЄС.