ua en ru

США засуджують вирок кримського журналіста Семена

США засуджують вирок кримського журналіста Семена Фото: Микола Семена (facebook.com/mykola.semena) Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/rus/news/okkupirovannom-krymu-ukrainskogo-zhurnalista-1506084937.html

"Суд" засудив Семену до 2,5 роки умовно з випробувальним терміном у три роки

Сполучені Штати Америки висловлюють глибоку тривогу з приводу вироку українському журналістові Миколі Семена, винесеного судом у окупованому Криму. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США.

В заяві Держдепартаменту йдеться, що вирок заснований на тому, що Насіння критикував Росію за спробу узаконити анексію Криму.

Так, США закликають владу анексованого Росією Криму скасувати вирок Семена, дозволити йому відновити роботу в якості журналіста і перестати душити місцеву опозицію.

Крим, підкреслює американське зовнішньополітичне відомство, - залишається невід'ємною частиною України, і США будуть і надалі послідовно підтримувати її територіальну цілісність і суверенітет.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму Залізничний районний "суд" засудив Семену до 2,5 роки умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю три роки.