ua en ru

США засудили захоплення влади у Венесуелі Конституційною асамблеєю

США засудили захоплення влади у Венесуелі Конституційною асамблеєю Фото: прапор Держдепу США (wikimedia.org)

У Держдепі відреагували на позбавлення повноважень венесуельського парламенту

Сполучені Штати Америки рішуче засуджують захоплення влади в Венесуелі Конституційною асамблеєю. Про це заявили в американському Державному департаменті, передає Reuters.

«Це захоплення влади покликане витіснити демократично обрану Національну асамблею за допомогою авторитарного комітету, який діє в обхід закону», - заявили в Держдепі.

Як відомо, у Венесуелі відбулися вибори до Конституційної асамблеї країни, яка повинна була замінити парламент, де більшість місць займає опозиція. Генеральна прокуратура постановила припинити діяльність заснованого органу, так як, на її думку, вибори пройшли в країні з порушеннями. У відповідь на це асамблея відправила у відставку генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.

На початку серпня в Венесуелі була здійснена спроба військового перевороту, коли військові заявили про повстання проти чинного президента Ніколаса Мадуро. Глава правлячої партії країни Діосдадо Кабельо 6 серпня повідомив, що на військову базу Фуерте-Парамакай було скоєно напад, яке він охарактеризував, як теракт. Мадуро потім заявив, що всього в атаці брали участь 20 осіб, двоє з яких були вбиті, а інші заарештовані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 серпня 2017 року парламент Венесуели був офіційно позбавлений усіх повноважень, а всю парламентську владу в країні на себе взяла новостворена Конституційна асамблея.