ua en ru

У США засудили припинення повноважень парламенту Венесуели

У США засудили припинення повноважень парламенту Венесуели Фото: Держдеп розкритикував позбавлення повноважень парламенту Венесуели

Організація американських держав (ОАД) оголосила екстрену нараду у зв'язку з подіями у Венесуелі

Держдепартамент США засуджує рішення Верховного суду (ВС) Венесуели про призупинення функцій Національних зборів. Про це повідомляє Reuters.

У США вважають таке рішення ВС "серйозним ударом по демократії" Венесуели.

"Це руйнування демократичних та конституційних норм в значній мірі завдає шкоди демократичним інститутам в Венесуелі і відбирає у народу Венесуели право формувати майбутнє своєї країни через своїх виборних представників", - заявили в Держдепі.

Також, пише агентство, у зв'язку з рішенням Верховного суду Венесуели Організація американських держав (ОАД) оголосила екстрену нараду, а глава ОАД Луїс Аламагро назвав події у Венесуелі "самостійним переворотом" уряду.

"Ми закликаємо уряд Венесуели дозволити демократично обраним Національним Зборам виконувати свої конституційні функції, провести вибори якомога швидше, і негайно звільнити всіх політичних ув'язнених", - додали в Держдепі.

Раніше в четвер, 30 березня, ВС Венесуели оголосив парламент країни "поза законом". Таким чином, функції Національного зібрання повинен взяти на себе або сам ВС, або спеціально створений орган.

Нагадаємо, США ввели санкції проти віце-президента Венесуели.