ua en ru

У США зупинилася робота порту з-за відходу з роботи тисячі співробітників

У США зупинилася робота порту з-за відходу з роботи тисячі співробітників Фото: порт в Нью-Джерсі

Керівництво закликає співробітників негайно повернутися на роботу

Робота вантажних терміналів в американських штатах Нью-Йорк і Нью-Джерсі зупинилася після несподіваного відходу з роботи більше тисячі вантажників. Про це повідомляє агентство Reuters.

Персонал одного з найбільших в країні портів покинув робочі місця через кілька годин після початку трудового дня, проте керівництво гавані до дотепер не може назвати причину інциденту. Також як і назвати подію страйком. Для проведення пікету необхідно схвалення адміністрації, проте ніяких дозволів видано не було.

Повідомляється, що офіційно цю акцію поки не називають страйком, проте керівництву гавані вже довелося вжити низку заходів, щоб уникнути транспортної плутанини.

Агентство також наводить слова одного з керівників транспортного вузла, який заявив про відсутності будь-яких значних проблем, які могли б призвести до акції.

Керівництво терміналів вже випустило звернення до працівникам, закликаючи їх "негайно повернутися на роботу і вирішити складності".

Поки цього не сталося, на місце були направлені представники поліцейської служби порту, щоб забезпечити безпеку. Операторам порту також довелося вжити ряд запобіжних заходів. Як повідомляє телеканал ABC, на час інциденту зайшли в порт кораблям не дозволено проводити розвантаження, також на територію поки не допускається вантажний транспорт.

Нагадаємо, журналісти Financial Times вперше за 30 років проведуть страйк.