ua en ru

У США спростували можливе відновлення переговорів з РФ щодо Сирії

У США спростували можливе відновлення переговорів з РФ щодо Сирії Фото: Джон Кірбі прокоментував можливість нових переговорів з Росією

Усі попередні спроби сторін домовитися щодо Сирії нікуди не привели

У США не готові відновити американсько-російські переговори щодо Сирії. Про це на брифінгу заявив представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, повідомляє прес-служба цього американського відомства.

Раніше з ініціативою відновлення діалогу між Росією і США щодо сирійської проблеми виступив спецпосланець Китаю щодо Сирії Се Сяоянь.

"Що ж, ми вдячні за ідею, але я думаю, що знову-таки будь-яке прочитання новітньої історії скаже вам, що ми активно намагалися працювати з росіянами у двосторонньому форматі, <...> щоб припинити сирійську кризу", - сказав Кірбі.

Він наголосив, що ці спроби "нікуди не привели". За його словами, це сталося через те, що "росіяни не були готові виконувати свої зобов'язання".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сирійському Алеппо почалася остання 10-годинна гуманітарна пауза, оголошена владою і російською стороною, для виходу з міста мирних жителів і повстанців.