ua en ru

США спростували інформацію про прослуховування телефону Олланда

США спростували інформацію про прослуховування телефону Олланда Фото: Франсуа Олланд и Барак Обама

При цьому в США промовчали про прослуховування розмов попередніх президентів Франції

США заявили, що не прослуховували телефон Президента Франції Франсуа Олланда і не збираються робити це в майбутньому. Про це заявив офіційний представник Ради національної безпеки США Тижнів Прайс, передає AFP.

"Ми не націлені і не будемо націлені на засоби комунікації Президента Олланда", - заявив Прайс, назвавши нас партнерство з Францією "незамінним". При цьому представник США не згадав про те, чи могло подібне відбуватися в минулому.

Нагадаємо, раніше WikiLeaks оприлюднила інформацію про те, що Агентство національної безпеки (АНБ) США прослуховувало телефонні розмови трьох останніх президентів Франції Жака Ширака, Ніколя Саркозі та Франсуа Олланда, а також інших високопоставлених французьких чиновників.

Документи, які є в розпорядженні WikiLeaks, містять резюме розмов між чиновниками французького уряду щодо найбільш гострих світових проблем. Зокрема, світової фінансової кризи, ситуацію в Греції, майбутнього Європейського союзу.

Зокрема, останні документи датовані 22 травня 2012 р., через дні, після того, як Олланд вступив на посаду.

Зазначимо, що оприлюднена Wikileaks інформація спонукала Олланда скликати термінове засідання Ради безпеки у середу, 24 червня.