ua en ru

США в ООН засудили визнання Росією "паспортів" ДНР/ЛНР

США в ООН засудили визнання Росією "паспортів" ДНР/ЛНР Фото: представник США в ООН Ніккі Гейлі засудила визнання Росією "паспортів" ДНР/ЛНР

Представник Сполучених Штатів в ООН також підтвердила спільну з ЄС позицію щодо збереження санкцій проти РФ

Сполучені Штати Америки дотримуються спільної з Європейським союзом позиції про збереження санкцій проти Росії до припинення нею порушень міжнародного права і засуджують визнання Росією "паспортів", які незаконно видаються фактичною "владою" на окупованих частинах Донбасу. Про це заявила постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі на відкритих дебатах у Раді безпеки ООН, передає "Радіо Свобода".

Зі слів Гейлі, санкції мають діяти, доки Москва не виконає своїх зобов’язань за мінськими домовленостями про врегулювання на Донбасі, а окремі санкції через окупацію Криму - до повернення півострова під контроль України.

"Рішення Росії визнавати деякі документи, що видаються фактичними органами на окупованих частинах Луганської й Донецької областей, - це ще один прямий виклик зусиллям зі встановлення миру на сході України", - додала представник США.

Вона зазначила, що намагання Росії дестабілізувати Україну є нині одним із найбільших викликів, які постали перед Європою.

"США вважають, що з Росією можна мати кращі відносини… Але розширення співпраці з Росією неможливе за рахунок безпеки наших європейських друзів і союзників", - наголосила Гейлі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав посилити санкції проти Росії за визнання "паспортів" так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР).