ua en ru

США звинуватили РФ у небажанні засудити використання хімічної зброї в Сирії

США звинуватили РФ у небажанні засудити використання хімічної зброї в Сирії Фото: Ніккі Хейлі

Росія попросила відкласти ухвалення резолюції

Сполучені Штати Америки (США) звинуватили Росію в перешкоджанні схваленню Радою безпеки ООН засудження застосування хімічної зброї в Сирії. Про це повідомила посол США Ніккі Хейлі, передає "Радіо Свобода".

"Тепер у нас є повідомлення про те, що режим Асада в останні тижні використовував хлорин проти своїх людей кілька разів, у тому числі вчора", - сказала Гейлі.

Так, США запропонували проект заяви, в якому засуджувалося застосування хімічних речовин як зброї, але Росія попросила відкласти ухвалення резолюції, щоб "зробити коментарі".

"Росія відклала схвалення цієї заяви з простим засудженням того, що сирійських дітей душать хлорним газом", - додала Хейлі.

Повідомляється, що у проекті резолюції засуджується здійснений 1 лютого напад із застосуванням хлору в районі Аль-Малабо міста Дума, в результаті якого було поранено понад 20 цивільних включно з дітьми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп закликав Раду безпеки ООН проголосувати за продовження мандату Спільного механізму ООН та Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) з розслідування хімічних атак в Сирії.