ua en ru

У США обговорюють можливість виходу з договору з РФ про ліквідацію ракет

У США обговорюють можливість виходу з договору з РФ про ліквідацію ракет Фото: утилізація крилатих ракет (regnum.ru)

У Пентагоні вважають, що договір про РСМД все ще відповідає "інтересам національної безпеки США"

Провідні члени Конгресу США від республіканців направили в Білий дім пропозицію про вихід США з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Про це повідомило видання Politico.

Видання зазначає, що в адміністрації президента США Дональда Трампа наразі розгортається серйозна дискусія про можливий вихід країни з договору про РСМД, укладеного ще з СРСР і який продовжував працювати з Росією.

"З нашого боку було б безвідповідально продовжувати дотримуватися договору, коли єдиний учасник, крім нас, його не дотримується", - заявив член палати представників і голова підкомітету зі стратегічних сил Майк Роджерс.

Водночас, за інформацією видання, у Пентагоні, Держдепартаменті та Раді національної безпеки висловили стурбованість у зв'язку з пропозицією вийти з договору.

На думку деяких членів адміністрації США, такий крок може спровокувати повномасштабну гонку озброєнь" і закликали Росію повернутися до повного його дотримання.

Представники Міністерства оборони та інших державних відомств повідомили виданню, що договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності все ще відповідає "інтересам національної безпеки США".

Нагадаємо, адміністрація президента США Дональда Трампа незадоволена низкою положень схваленого Сенатом пакету санкцій проти РФ і Ірану.