ua en ru

У США обговорюють можливість ударів по силам Асада в Сирії, - Reuters

У США обговорюють можливість ударів по силам Асада в Сирії, - Reuters Фото: війна в Алеппо

Адміністрація Обами розглядає варіант з військовим втручанням в ситуацію навколо Алеппо

В адміністрації президента США Барака Обами обговорюють жорсткі заходи у відповідь на відновлення бойових дій в сирійському Алеппо, зокрема, авіаудари по позиціях урядових військ Башара Асада, передає Reuters з посиланням на джерела в адміністрації Обами.

Повідомляється, що в адміністрації президента США почалося обговорення більш жорсткої відповіді на бойові дії в Алеппо аж до військового втручання. За даними Reuters, обговорення проходило на "робочому рівні", але поки яких-небудь конкретних пропозицій Обамі не надходило.

З посиланням на джерел Reuters зазначає, що до розгляду варіанту про військове втручання привів дипломатичний провал навколо врегулювання сирійського конфлікту. Зокрема, представники адміністрації США пропонують разом з союзниками в Перській затоці забезпечувати опозицію більш сучасною зброєю. Крім того, на обговоренні порушувалося питання прямих авіаударів по баз Військово-повітряних сил Сирії в районі Алеппо. Однак даний розвиток подій вважається малоймовірним, оскільки під ударом можуть опинитися військові РФ.

Також у США допускають відправку більшого контингенту для навчання курдських і опозиційних сил і відправку в східну частину Середземного моря додаткової військової авіації. В адміністрації американського президента зазначили, що швидкість наступу урядових військ на Алеппо "застала зненацька" міжнародну коаліцію, і допускають, що взяття Алеппо придушить опір опозиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США мають намір припинити співпрацю з РФ щодо Сирії.