ua en ru

США обіцяють Україні посилювати санкції проти РФ

Сполучені Штати Америки обіцяють Україні посилювати санкції проти Росії.

Сполучені Штати Америки обіцяють Україні посилювати санкції проти Росії. Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден у ході зустрічі в Білому домі з міністром закордонних справ України Павлом Климкиным, йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Віце-президент США зазначив безумовну і повну підтримку Сполученими Штатами мирного плану Президента України Петра Порошенка і політичних та економічних реформ в Україні. Він підкреслив готовність США надалі надавати політичну консультативну і технічну допомогу, необхідну для подолання гострих викликів, перед якими сьогодні стоїть Україна", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Байден також наголосив, що США продовжать докладати зусиль для "посилення наслідків" для Росії, "якщо вона не буде робити кроків у напрямку деескалації ситуації в Україні".

У свою чергу глава МЗС України подякував віце-президента США за послідовну і активну допомогу Сполучених Штатів і відзначив важливість консолідації зусиль міжнародного співтовариства у відповідь на агресивні дії Росії щодо України.