ua en ru

США не будуть вести діалог з КНДР, поки Пхеньян займається розробкою ядерної зброї

Американські власті заявили, що не сприймають діалогу з Північною Кореєю в тому випадку, якщо Пхеньян продовжить займатися розробками в сфері ядерної зброї та реалізацією своєї ядерної програми. Про це повідомляє Associated Press.

Крім того, радник з національної безпеки Сьюзан Райс попередила Пхеньян про можливість накладення нових санкцій у разі провокаційної поведінки з боку влади КНДР.

Райс також підкреслила важливість співпраці з Китаєм, у тому числі і в питаннях припинення загроз з боку КНДР, країна сильно залежить від економічних зв'язків з КНР.

Вона також заявила, що президент США Барак Обама може відвідати Азіатський регіон вже в квітні 2014 р. Раніше візит, запланований на жовтень 2013 р., був скасований у зв'язку з "шатдауном". Райс не уточнила, які саме країни відвідає президент. Спочатку тур, в який Обама повинен був відправитися 5 жовтня, передбачав відвідування чотирьох країн. Однак від візиту до Малайзії і Філіппін президент США відмовився - він відвідає тільки Індонезії і Брунею.