ua en ru

США направили в Південно-Китайське море авіаносну ескадру

США направили в Південно-Китайське море авіаносну ескадру Фото: авіаносець США у складі військової ескадри увійшов в Південно-Китайське море

Крім авіаносця, в ескадру входять два крейсери і два есмінці

Сполучені Штати Америки направили в Південно-Китайське море, в якому за останні місяці Пекін посилив військову активність, авіаносець John C. Stennis у супроводі ескадри кораблів. Про це повідомляє Navy Times.

До складу ескадри, крім авіаносця, входять два крейсери і два есмінці.

Зі слів офіційного представника Тихоокеанського флоту Військово-морських сил США Клея Досса, такий похід є рутинною роботою.

"Наші кораблі і літаки здійснюють рутинну роботу у західній частині Тихого океану, включаючи Південно-Китайське море, і роблять це вже десятиліття. Лише в 2015 році кораблі Тихоокеанського флоту перебували в Південно-Китайському морі загалом близько 700 днів", - повідомив він.

Експерт вашингтонського Центру за нову американську безпеку капітан ВМС у відставці Джеррі Хендрікс назвав похід кораблів США демонстрацією сили і ясним сигналом Пекіну.

"Очевидно, що ВМС та міністерство оборони демонструють повну відданість зобов'язанням щодо забезпечення присутності і свободи мореплавання в регіоні", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай направив винищувачі на спірний острів Вуді в Південно-Китайському морі, де раніше вже були розгорнуті зенітно-ракетні комплекси КНР.