ua en ru

США мають намір розмістити в Німеччині 20 атомних бомб

США мають намір розмістити в Німеччині 20 атомних бомб Фото: США мають намір розмістити в Німеччині 20 атомних бомб

Бомби перевершують за потужністю 80 бомб, подібних тій, що була скинута американцями на Хіросіму в 1945 році

Сполучені Штати Америки (США) мають намір розмістити на території Федеративної Республіки Німеччини (ФРН) 20 атомних бомб. Про це йдеться в анонсі німецького телеканалу ZDF.

Як повідомляється, бомби типу B61-12 планіруют розмістити на авіабазі бундесверу в місті Бюхель на території федеральної землі Рейнланд-Пфальц.

"Через 25 років після возз'єднання Німеччини в Рейнланд-Пфальці знову будуть розміщені атомні бомби періоду холодної війни", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, інформація про розміщення зброї підтверджується американськими документами по бюджету США, що потрапили в розпорядження журналістів телеканалу.

"Ще в 2010 році бундестаг більшістю голосів проголосував за вивезення атомної зброї з території ФРН. Проте зроблено цього так і не було, і тепер знаходяться в Німеччині бомби замінять на інші, більш сучасні. Підготовка до їх розгортання починається в ці дні на авіабазі бундесверу в Рейнланд-Пфальц", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, по мощі нові бомби перевершують 80 бомб, подібних тій, що була скинута американцями на Хіросіму в 1945 році.

Крім того, за повідомленням видання, у найближчі роки на розвиток військової бази в місті Бюхель федеральний уряд планує витратити 112 млн євро. Про такі плани ФРН вкладати кошти в дислокацію американських атомних бомб розповів ЗМІ політик від партії СДПН Томас Хічлер, що спеціалізується на оборонних питаннях.

У свою чергу, колишній парламентський статс-секретар Німеччини Віллі Віммер назвав намір розмістити атомні бомби в Рейнланд-Пфальці "свідомою провокацією нашого російського сусіда".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готують плани на випадок агресії Росії в Прибалтиці.