ua en ru

США мають намір надати Україні до 2 млрд дол. кредитних гарантій в 2015 р

США мають намір надати Україні до 2 млрд дол. кредитних гарантій в 2015 р

Сполучені штати Америки мають намір надати Україні до 2 млрд дол. кредитних гарантій в 2015 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів США.

"Сполучені Штати мають намір надати 1 млрд дол. кредитних гарантій уряду України в першій половині 2015 р., за умови, що Україна буде дотримуватися програми реформ, яку вона узгодила з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Якщо Україна досягне прогресу в області реформ і, якщо цього вимагатимуть обставини, адміністрація США буде готова, спільно з Конгресом, щоб забезпечити додатковий 1 млрд дол. кредитних гарантій в кінці 2015 р. - для загальної потенційної підтримки на 2 млрд дол. в 2015 р.", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що заявлена допомогу від США, є частиною більш широкого міжнародного пакету підтримки, щоб допомогти Україні в проведенні реформ і відновити фінансову стабільність.

"Ми підтримуємо значущих прогрес у реформах, досягнутий української влади на сьогоднішній день, і вітаємо їх тісна співпраця з МВФ", - заявив Міністр фінансів США Джейкоб Лью.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду в даний час в Києві працює з українською владою, щоб оцінити свої зусилля в області реформ і розробити новий пакет економічної допомоги.

Раніше повідомлялося, що США в 2015 р. може надати Україні 502 млн дол.