ua en ru

США можуть внести свій проект резолюції по миротворцях на Донбасі, - джерела

США можуть внести свій проект резолюції по миротворцях на Донбасі, - джерела Фото: миротворці ООН (United Nations)

США напрацювали свої пропозиції по миротворцях і активно обговорюють їх з Києвом і Москвою

США можуть внести свій проект резолюції по розміщенню миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Як Україна, Росія і США домовляються про миротворців на Донбасі".

Так, за інформацією джерел РБК-Україна, цілком можливо внесення проекту резолюції щодо миротворців на Донбасі американською стороною.

"Саме тому Штати напрацювали свої пропозиції та активно обговорюють їх з Києвом і Москвою. Нібито Вашингтон не хоче, щоб Київ вносив свій проект резолюції, який за визначенням забракує Росія. Тому сторони і напрацьовують спільний текст документа. Враховуючи той факт, що у Росії є право вето в Радбезі ООН, очевидною є необхідність пошуку компромісу для прийняття рішення", - йдеться в матеріалі.

Разом з тим, відзначається, що незважаючи на згоду РФ обговорювати питання розміщення миротворців на Донбасі, залишаються суттєві розбіжності в позиціях сторін про формат та місце розташування місії.

Нагадаємо, раніше помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл повідомляв, що США продовжують роботу з питання розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.