ua en ru

США можуть завдати превентивного удару по КНДР, - NBC

США можуть завдати превентивного удару по КНДР, - NBC Фото: США можуть завдати удару по КНДР

Розвідці США стало відомо, що Пхеньян готується провести ядерні випробування вже в ці вихідні

Сполучені Штати Америки можуть завдати превентивного удару по Північній Кореї (КНДР), якщо переконаються у тому, що Пхеньян збирається провести випробування ядерної зброї. Про це повідомили високопоставлені представники американської розвідки, передає NBC.

Відповідно до джерел телеканалу, розвідка володіє інформацією про те, що Пхеньян готується провести ядерні випробування вже в ці вихідні.

Співрозмовники повідомили, що приблизно за 500 км від північнокорейського ядерного полігону США розмістили два есмінці, здатні завдати ударк крилатими ракетами "Томагавк".

Також повідомляється, що за необхідності ВПС США готові задіяти бомбардувальники, розміщені на острові Гуам у Тихому океані.

Нагадаємо, останні супутникові знімки показують, що Північна Корея найближчим часом може провести новий підземний ядерний вибух.

Аналітики вважають, що, оскільки КНДР часто пов'язує важливі дати з демонстрацією військової сили, вона може провести ядерні випробування вже цієї суботи, 15 квітня, у день народження засновника країни Кім Ір Сена.