ua en ru

США у березні понесли найбільші втрати з початку операції в Сирії та Іраку

США у березні понесли найбільші втрати з початку операції в Сирії та Іраку Фото: американські військові (flickr.com/marine_corps)

За місяць в Сирії та Іраку загинули вісім військовослужбовців США

Сполучені Штати Америки протягом березня 2018 року понесли найбільші втрати з початку операції в Сирії та Іраку, передає портал military.com посиланням на дані Пентагону.

Повідомляється, що в березні в Сирії та Іраку загинули вісім військовослужбовців США. Зокрема, 29 березня двоє військових підірвалися на саморобній бомбі в сирійському Манбіджі, ще п'ятеро членів коаліції отримали поранення. Одним із загиблих був американцем. Крім того, 15 березня на заході Іраку розбився вертоліт HH-60 Pave Hawk. В результаті аварії загинули семеро членів екіпажу.

Зазначимо, операція коаліції США "Непохитна рішучість" почалася 8 серпня 2014 року, і за цей час загинули 59 американських військових, у тому числі 13 при виконанні бойових завдань. За даними Пентагону, США витрачають на операцію в середньому по 13,6 млн доларів на добу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Адміністрація президента США Дональда Трампа доручила Держдепартаменту заморозити виділення 200 млн доларів допомоги для Сирії.