ua en ru

США і Куба планують відновити авіасполучення до кінця року

США і Куба планують відновити авіасполучення до кінця року Фото: США і Куба поступово розширюють співробітництво

Зараз між США і Кубою здійснюється виключно чартерне авіасполучення

Адміністрація Сполучених Штатів Америки (США) і влада Куби ведуть переговори з укладення двосторонньої угоди про відновлення прямого регулярного авіасполучення між країнами. Про це передають російські ЗМІ з посиланням на газету Wall Street Journal.

Так, за інформацією видання, запуск комерційних авіарейсів планується до кінця року.

"Ця угода дозволить авіакомпаніям двох країн встановити регулярне сполучення між США і Кубою, починаючи з грудня цього року", - зазначає видання.

Крім того, повідомляється, що Президент США Барак Обама також має намір "зробити подальші кроки щодо пом'якшення обмежень на відвідування Куби американцями", незважаючи на існуючувже більше 50 років заборону, зняти яку може лише Конгрес.

Для громадян США будь-які туристичні поїздки на Кубу заборонені, дозволені тільки візити, пов'язані з відвідуванням родичів, освітою, журналістикою, а також групові поїздки в рамках так званих культурних обмінів. За даними Wall Street Journal, Обама хоче видати спеціальний, який не потребує схвалення Конгресу виконавчий указ, який якраз поширить дозвіл на поїздки на Кубу з метою подібних культурних обмінів на індивідуальних мандрівників.

В даний час між США і Кубою здійснюється виключно чартерне авіасполучення. Відповідні рейси здійснюються з Нью-Йорка і зі штату Флорида.

Нагадаємо, минулого тижня на Кубі вперше за 54 роки підняли прапор США над американським посольством.