ua en ru

У США конгресмени закликали позбавити Кушнера доступу до секретних матеріалів

У США конгресмени закликали позбавити Кушнера доступу до секретних матеріалів Фото: ФБР підозрює Джареда Кушнера у зв'язках з РФ

Відповідний лист підписали 52 конгресмена

Конгресмени-демократи США зажадали відкликати допуск до секретних даних у радника і зятя президента США Джареда Кушнера до завершення розслідування про можливі зв'язки Дональда Трампа і його оточення з РФ. Про це йдеться в листі, опублікованому на сайті члена палати представників Джерольда Надлера.

Як зазначається, відповідний лист підписали 52 конгресмена.

"Кілька ЗМІ, посилаючись на джерела в адміністрації президента і правоохоронних органах повідомляють, що Джаред Кушнер, старший радник і зять президента, є об'єктом ФБР в розслідуванні можливої змови між російськими офіційними особами та кампанією Трампа", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується в листі, Кушнер, разом з екс-радником з національної безпеки Майклом Флінном приховали факт зустрічі з послом Росії Сергієм Кисляком, під час якої обговорювалися можливості створення секретної лінії зв'язку безпосередньо між командою Трамп і Кремлем.

"Завідомо фальсифікація або приховування інформації є кримінальним злочином, караним на термін до п'яти років позбавлення волі", - вважають конгресмени.

Нагадаємо, Fox News повідомляв, що посол Росії в США запропонував зятю Трампа створити "секретний канал зв'язку".