ua en ru

США, Канада і Мексика почали переговори про нові принципи вільної торгівлі

США, Канада і Мексика почали переговори про нові принципи вільної торгівлі Фото: Дональд Трамп (facebook.com/POTUS)

Країни обговорюють реформу договору про вільну торгівлю з ініціативи Трампа

Сполучені Штати Америки (США), Канада і Мексика почали переговори про нові принципи вільної торгівлі з ініціативи глави США Дональда Трампа. Про це повідомляє DW.

"США, Канада і Мексика з ініціативи Трампа почали переговори про нових принципах вільної торгівлі один з одним", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, глава США стверджує, що NAFTA не відповідає інтересам американців.

"Ми вважаємо, що для більшості американців договір NAFTA принципово невигідний, і нам необхідні істотні поліпшення", - заявив уповноважений Трампа з питань торгівлі Роберт Лайтхайзер, який очолює делегацію США на переговорах.

За його словами, в першу чергу потрібно домогтися усунення величезного дефіциту в торгівлі з Мексикою.

Наголошується, що через NAFTA автопромисловість США перевела багато заводи в Мексику, в результаті чого в США було втрачено сотні тисяч робочих місць. Тільки у сфері автоіндустрії дефіцит США в торгівлі з Мексикою становить 68 млрд доларів.

Так, Договір про вільну торгівлі NAFTA вступив в силу в 1994 році. На територію NAFTA припадає 25 відсотків світового ВВП. Очікується, що нинішні переговори триватимуть до початку 2018 року, а другий тур переговорів пройде в Мексиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація Трампа планує переглянути угода про вільну торгівлю з Канадою та Мексикою (NAFTA).

"Договір NAFTA був узгоджений 25 років тому, за цей час наші економіка і бізнес помітно змінилися, а NAFTA - ні. Багато положень застаріли і не відповідають сучасним стандартам", - йдеться в листі Білого дому.