ua en ru

У США винайшли штучну шкіру

У США винайшли штучну шкіру Фото: науковці США винайшли штучну шкіру

На даний момент розглядається можливість комерційного запуску цього продукту

У США вчені розробили невидиму еластичну плівку, яка, при нанесенні на шкіру, виглядає як шкіра молодої людини. На даний момент розглядається можливість комерційного запуску цього продукту, повідомляє Російська служба ВВС.

Як повідомляється, результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Materials.


Наголошується, що невидиму еластичну плівку можна наносити на шкіру і тим самим зменшувати не тільки видимість зморшок і мішків під очима, але і реально покращувати стан шкіри за рахунок її постійного зволоження.

Плівка з полісилоксанового полімеру вироблялася в лабораторії з молекул силікону і кисню. Синтетична плівка імітує біологічну шкіру і являє собою захисний шар, що пропускає повітря.

За словами вчених, плівка сприяє зволоженню шкіри, утримуючи в ній рідину, і робить її більш еластичною.

"Американські вчені кажуть, що подібна "друга шкіра" може бути використана в майбутньому для дозувань певних видів ліків або ж для захисту натуральної шкіри від сонячних променів...За словами вчених, плівка практично невидима, її можна носити весь день, і вона ніяк не реагує на піт або краплі дощу", - йдеться в повідомленні.

Професор Роберт Лангер, який очолив американське дослідження, говорить, що розробка "другої шкіри", яка залишається невидимою, зручною та ефективною, представляє цілий ряд складностей.

"У цього матеріалу повинні бути певні оптичні властивості, інакше він буде погано виглядати, і в нього повинні бути певні механічні властивості, інакше він буде неефективним", - заявив він.

За його словами, дослідники сподіваються в найближчому майбутньому приступити до тестування цієї штучної шкіри на пацієнтах з різними шкірними захворюваннями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські вчені стверджують, що знайшли спосіб змусити імунну систему людини ефективно боротися з раковими пухлинами.