ua en ru

США випробували нову крилату ракету великої дальності

США випробували нову крилату ракету великої дальності Фото: протикорабельна крилата ракета великої дальності Long Range Anti-Ship Missile

Випробування проводилися на базі ВМС США "Патаксент Рівер"

Військово-морські сили (ВМС) Сполучених Штатів Америки (США) випробували нову протикорабельну крилату ракету великої дальності Long Range Anti-Ship Missile (LRASM). Про це передає ZN.ua з посиланням на Defense Aerospace.

Повідомляється, що випробування проводилися на базі ВМС США "Патаксент Рівер".

"Макет LRASM підвісили на винищувач F/A-18E/F Super Hornet з метою випробувань перевірки впливу ракети на аеродинамічні характеристики літака та його основні вузли підвіски озброєння", - пише видання.

Також зазначається, що найближчим часом Пентагон планує провести пуски нової ракети з винищувача. Програму розробки LRASM планується завершити в 2017 році, а з 2018 року вона надійде на озброєння ВМС США.

Зазначимо, LRASM оснащена радіочастотним датчиком для виявлення кораблів, каналом зв'язку з центром управління і електронно-оптичною системою, яка призначена для розпізнавання цілей і прицільного наведення. Також ракета забезпечена перешкодозахищеним модулем GPS для виявлення і знищення конкретних кораблів у складі групи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне управління з ядерної безпеки (NNSA) і ВПС Сполучених Штатів Америки (США) завершили останній, третій етап спільних випробувань модернізованої атомної бомби B61-12.