ua en ru

США виключили пом'якшення санкцій проти Росії в обмін на боротьбу з Сирією

США виключили пом'якшення санкцій проти Росії в обмін на боротьбу з Сирією Фото: США

США вважають неможливим пом'якшити введені економічні санкції проти Росії

Представник Білого дому заявив, що США не будуть пом'якшувати санкції проти Росії в обмін на боротьбу з терористами в Сирії. Про це в ході прес-конференції заявив офіційний представник Білого дому Джош Ернест.

Як повідомляється, США не вважають за можливе пом'якшити введені економічні санкції проти Росії в обмін на боротьбу проти терористичного угрупування "Ісламська держава".

"Ми бачимо, що Росія не робить кроків у відповідності зі взятими на себе зобов'язаннями, тому залишаються і санкції", - сказав він.

Він уточнив, що на думку американської сторони, у Росії вже є "істотні стимули" для боротьби з ІГ і додав, що зняття санкцій пов'язано з повним виконанням Мінських угод про припинення вогню.

"Я не бачу такого сценарію розвитку подій, при якому Росії могли б запропонувати пом'якшення санкцій в обмін на більше дій по боротьбі з ІГ", - сказав Ернест.

Крім того, Білий дім розцінює дії Росії в Сирії як заважають спробам США досягти політичного врегулювання конфлікту.

"Зараз Росія підриває наші зусилля з пошуку політичного рішення", - сказав Ернест.

На думку Вашингтона, Росія в Сирії прагне, перш за все, надати підтримку президенту Башару Асаду.

Нагадаємо, російська авіація знищила штаб-квартиру ИГИЛ в Сирії. В результаті авіаударів були знищені три складу з нафтопродуктами і боєприпасами, завод по виробництву вибухових речовин, командний пункт терористів, майстерня по виробництву і ремонту мінометів, а також три великих нафтових комплексу і станція перекачування нафти.